štvrtok 3. novembra 2011

Net-a-Porter? Kto? Čo?

Práve som sa pozrela do peňaženky. A? Dve eurá, tri gastrolístky, jeden účet na zaplatenie. Ak však Vaša malá/veľká "kožená banka" praská vo švoch nielen kvôli obrovskému množstvu pokladničných blokov, ktoré radi škrečkujeme, tak je Net-a-Porter práve pre Vás. Pre módnych maniakov a maniačky milujúcich luxusné dizajnové oblečenie, topánky, doplnky, jednoducho všetko, aby ste boli módne aktuálni a krásni (poznajúcich nielen Guess a Lacoste)...zbožňujúcich, keď oči iných na Vás s obdivom ostávajú aj po tom, ako zájdete za najbližší roh.

Net-a-Porter je internetový "obchodný dom" ako nám správne napovedá už jeho webový názov. Jednoduché vyhľadávanie, prehľadnosť, všetky potrebné informácie k jednotlivým "úlovkom". Týždenne sa sem prihlásia dva milióny ľudí a priemerný výdavok jedného sa pohybuje vo výške päťsto libier.

Jeden z úvodov Net-a-Porter

A kto je za touto ideou? Natalie Sara Massenet, žena ktorá sa už od detstva pohybovala medzi miestami a mestami spojenými s módou. 

Natalie Sara Massenet

Kariéru odštartovala ako redaktorka vo "Women´s Wear Daily" v Los Angeles. Po zoznámení s manželom sa presťahovala do Londýna, kde počas práce asistentky módnej riaditeľky časopisu Tatler Isabelly Blow, prišla na nápad založiť luxusný e-shop. Jednou z prvých kolekcií, ktorá v roku 2001 rozbiehala online predaj na Net-a-Porter, bola od francúzskeho módneho návrhára Rolanda Moureta; v roku 2004 sa stala spoločnosť ziskovou a v ten istý rok získala cenu za "Najlepší obchod" na British Fashion Awards. Po odkúpení spoločnosťou Richemont, zlučujúcou "luxus" v apríli 2010 za veľa, veľa, ozaj veľa eur, oslávila v júni 2010 desiate výročie a spustila na žiadosť ďalší e-projekt Mr. Porter, v skratke pánsky Net-a-Porter.

V súčasnosti má Natalie mnohých pomocníkov, medzi nimi dizajnéra  britskej módnej značky Burberry Christophera Baileyho, módnych návrhárov Christophera Kanea, Alice Temperley a nie tak dlho, ale zato úspešne tvoriacu Victoriu Beckham. Net-a-Porter ponúka "diela" viac ako šesťdesiatich zvučných mien a módnych domov.

Diablice? S Annou Wintour

Takže šup-šup k počítačom či už s vidinou úžasného nákupu alebo aspoň s ústami plnými slín. ;)

Vaša Pipi L